Shokunin Coffee Taarten
Met trots presenteer ik je Shokunin Sakami, Mugoyi en Cascara cakes. Exclusief te bemachtigen bij Siro Indulgence: Be the first to fall in love.
Exclusief bij Siro Indulgence: Niet te versmaden Shokunin koffietaarten
Als het om de taarten van Siro Indulgence gaat blijf ik mezelf continu uitdagen om jullie te blijven verrassen. Bij het selecteren van de taarten voor op de website heb ik als eerste gekeken naar de onmisbare musthaves: Zomers Fris, De Zwaan en de Bosbessen taart. Daarnaast verdienen trendy taarten als de Ferrero’s, Triple Chocolate en de Red Velvets ook een podium. Aan mensen die hun taart graag zo natuurlijk mogelijk willen houden is ook gedacht. Hiervoor hebben we de no-nonsense taarten als de Oma Cakes, Blackforrest Cake en de Fruitspiegel. Deze klassieke taarten heb ik een Siro make-over gegeven en opnieuw geïnterpreteerd.
Voor de échte koffieliefhebber
In dit gevarieerde overzicht ontbrak nog één verleidelijke musthave: een mooie taart voor de échte koffieliefhebber. Hiervoor ben ik op zoek gegaan naar een smaakvolle koffie die mijn intrinsieke motivatie verder zou doen borrelen. Een koffie zó speciaal dat deze een waardige medestander is naast een bijzondere taart als de Blackforrest.
Plots herinnerde ik mij hoe Pepijn Rijks van Food Union, vol trots vertelde over de specialistische koffiebranderij in de kelder van hun pand. Zijn enthousiasme over de mogelijkheden en de toepasselijkheid van deze specialistische koffie zorgde ervoor dat ik nog diezelfde middag een uitgebreide koffietasting organiseerde. Mysterieuze gangen en paden leidden tot de koffiekelder waar ik ben verrast met de heerlijkste geuren en smaken. Een bijzondere ervaring.
Op slag verliefd
De Sakami koffie uit Kenya gaf mij een krachtige punch in the face en ik was op slag verliefd! Niet alleen rook ik de gebruikelijke koffiegeur maar ook meerdere kruiden en specerijen. Ik dacht maar aan één ding: chocolade! Een koffie zo intens en verfijnd verdient één waardige opponent als Callebaut pure chocolade. In deze taart tref je naast de koffie- en chocoladespons een mooie Sakami banketbakkersroom met chocolade ganache. Alsof dat niet genoeg is wordt de taart afgemaakt met de Rolls Royce onder de koekjes; macarons gevuld met chocolade en Sakami koffieroom.
Exotisch eerbetoon
Ik voelde mij als een kind in een snoepwinkel en kon het niet bij één ‘snoepje’ laten. Ook de Mugoyi koffie uit Burundi stal mijn hart. Een koffie met zachte, geurige kruiden op de achtergrond en perziksmaak op de voorgrond. Om deze koffie eer aan te doen heb ik haar gepaard met een compote van verse perzik omhuld in een bast van Mugoyi slagroom en mascarpone. Om het exotische Burundi te eren ben ik een stapje verder gegaan en grilde ik de perzik. Deze bewerking maakt het geheel nóg interessanter.
Fruitige Cascara
Officieel is het dan geen koffie, toch weet Cascara mij mateloos te intrigeren. Normaliter wordt deze schil van de koffiebes in het productieproces gezien als afval. Door dit restproduct te drogen ontstaat een smaak van rozijnen en gedroogde zuidvruchten. De Cascara fluisterde me in met haar te werken en daar heb ik gehoor aan gegeven. Met liefde creëerde ik een smeuïge bundt cake gevuld met rozijnen en cranberries. Op de achtergrond speelt de aangename smaak van de Cascara, geweekt in huisgemaakte Cascarasiroop. Need I say more? You want this, geloof me.
Siro connaisseurs *tromgeroffel*: met trots presenteer ik je Shokunin Sakami, Mugoyi en Cascara cakes. Exclusief te bemachtigen bij Siro Indulgence: Be the first to fall in love.
Recente blog berichten
Bekijk allesToegevoegde waarde
Because we love high-end and the quality ingredients guarantee indulgence! Het antwoord op onze Why en onze Toegevoegde Waarde. Er bestaan heel veel patisserie bedrijven waarbij de één nog lekkerder of mooier is dan de volgende. De vraag die me continu bezighoudt is deze: Wat is voor de hedendaagse taartliefhebber de toegevoegde waarde van Siro Indulgence? Wat maakt Siro bijzonder? Het antwoord op dit vraagstuk zit verscholen in mijn ontdekkingsreis naar de sparkle.
Lees verderShokunin Coffee Taarten
Met trots presenteer ik je Shokunin Sakami, Mugoyi en Cascara cakes. Exclusief te bemachtigen bij Siro Indulgence: Be the first to fall in love.
Lees verderGeen poespas
Volledig Indulgence, geen poespas! Wie is er niet opgegroeid met de klassieke Oma cake of de Tulband cake? Deze zijn ook favoriet bij Annabel, een inspiratiebron voor Siro Indulgence. Annabel geeft weinig om de complexe, rijkgevulde Siro taarten en echt heel erg, ze wil alleen maar bundt cakes! Zij is vast niet de enige met deze preferentie, de Siro connaisseur is divers in voorkeur en smaak. Vanwege die trouwe liefde voor klassieke, no-nonsense cakes heb ik me verdiept in de wereld van de tulbanden. Weet je wat ik heb ontdekt?
Lees verderVoorlopers van de bruidstaarten
De onderscheidende Flamingo en De Zwaan heb ik gekozen als bannerafbeelding op de Siro Indulgence website omdat zij typisch Siro zijn: anders, verrassend en luxe. Beide taarten zijn voorlopers op de bruidstaarten. Zie je ze al schitteren? Op een chic taartplateau? Omringd door een selecte groep familie en vrienden op je exclusieve bruiloft of party? De Zwaan en de Flamingo zijn heuse showstoppers!
Lees verder