Geen poespas
Volledig Indulgence, geen poespas! Wie is er niet opgegroeid met de klassieke Oma cake of de Tulband cake? Deze zijn ook favoriet bij Annabel, een inspiratiebron voor Siro Indulgence. Annabel geeft weinig om de complexe, rijkgevulde Siro taarten en echt heel erg, ze wil alleen maar bundt cakes! Zij is vast niet de enige met deze preferentie, de Siro connaisseur is divers in voorkeur en smaak. Vanwege die trouwe liefde voor klassieke, no-nonsense cakes heb ik me verdiept in de wereld van de tulbanden. Weet je wat ik heb ontdekt?
Volledig Indulgence, geen poespas!
Wie is er niet opgegroeid met de klassieke Oma cake of de Tulband cake? Deze zijn ook favoriet bij Annabel, een inspiratiebron voor Siro Indulgence. Annabel geeft weinig om de complexe, rijkgevulde Siro taarten en echt heel erg, ze wil alleen maar bundt cakes! Zij is vast niet de enige met deze preferentie, de Siro connaisseur is divers in voorkeur en smaak. Vanwege die trouwe liefde voor klassieke, no-nonsense cakes heb ik me verdiept in de wereld van de tulbanden.
Weet je wat ik heb ontdekt? In nagenoeg alle voorkomende culturen komt gebak voor die lijkt op de tulband cake. Bloem, suiker en eieren vormen samen nu eenmaal een magische mix. Krijg je (zakelijke) gasten, kennissen of collega’s op bezoek en ben je niet goed op de hoogte van hun smaak en voorkeuren dan is deze ‘Geen Poespas Lijn’ van Siro Indulgence perfect om aan je gezelschap te presenteren. Speciaal voor de rasechte cakeliefhebber die pure eenvoud op waarde weet te schatten presenteert Siro Indulgence: De ‘Geen Poespas Lijn’. Alsjeblieft, geniet ervan.
Shokunin Cascara cake, voor de koffieliefhebber
Ondanks dat ik geen koffieleut ben, eet ik graag deze eigenzinnige koffiecake. Dat we bij Siro van het restproduct Cascara iets heel moois hebben kunnen maken maakt mij trots als een pauw. Cascara is de schil van de koffiebes die normaliter in het productieproces als afval gezien wordt. Door deze te drogen krijgen we een heerlijk zoet en vooral duurzaam product. In een wereld waar zoveel voedselverspilling is, word ik erg blij van voedselinnovaties als deze. Veel dank aan de koffieboeren van Colombia voor het drogen van de Cascara!
Vanilliecake, rijk en smeuïg
Droge of mierzoete cake? Daar doen we niet aan bij Siro.Net als alcohol, dat gebruiken we ook niet in ons gebak. Bij een vanille gebakje verwacht ik zwarte spikkels van de verwerkte, verse vanille. Jij toch ook? Daarom kiezen we vol overtuiging voor het gebruik van een heel vanillestokje. Siro vanillecake stelt niet teleur. Verwacht een smeuïge, rijke vanille roomboter cake waarvan je zult blijven smullen.
Marmercake, vrolijke swirl
Van marmercake word je gewoonweg vrolijk en blij. De Siro marmercake heeft een mooie swirl van chocolade met vanille cake. Je hoeft eigenlijk niet te kiezen tussen die twee. Onze marmercake heeft alle voordelen van een rijke, luchtige vanillecake gecombineerd met een meesterlijke chocolade swirl.
Red Velvet, pure verwennerij
Bij het maken van deze taart kon ik in geen enkele van mijn bakwinkels rode kleurstof krijgen. Als alternatief heb ik een bordeauxrode kleurstof gebruikt. In mijn gebak maak ik royaal gebruik van Cameroon Red van Van Houten Cacao. Door deze grote hoeveelheid cacao is de rode kleurstof die ik toevoeg nagenoeg verwaarloosbaar. Uit dit toevallige ‘gebrek’ is een mooie ontwikkeling ontstaan. Siro’s velvet cake is voortgebracht uit brute cacao in goed gezelschap van appelazijn en karnemelk. Pure verwennerij.
Lemon Blue Berry Cake, bewonderenswaardig
Wanneer je citroen samenbrengt met blauwe bessen dan weet je dat het een mooi verbond is. Dit verbond is echt een Southern bell. Na de fotoshoot heb ik deze lemon blue berry taart cadeau gegeven aan mijn buurvrouw. Maanden later belt een andere buurvrouw aan met de vraag of ik deze taart voor haar wil maken. Zij heeft de lemon blue berry geproefd en is verkocht. Dat is precies wat deze taart teweegbrengt: té lekker om alleen op te snoepen. Smaak wil gedeeld worden, de Lemon Blue Berry wordt graag bewondert. Met wie ga jij van deze taart genieten?
Recente blog berichten
Bekijk allesToegevoegde waarde
Because we love high-end and the quality ingredients guarantee indulgence! Het antwoord op onze Why en onze Toegevoegde Waarde. Er bestaan heel veel patisserie bedrijven waarbij de één nog lekkerder of mooier is dan de volgende. De vraag die me continu bezighoudt is deze: Wat is voor de hedendaagse taartliefhebber de toegevoegde waarde van Siro Indulgence? Wat maakt Siro bijzonder? Het antwoord op dit vraagstuk zit verscholen in mijn ontdekkingsreis naar de sparkle.
Lees verderShokunin Coffee Taarten
Met trots presenteer ik je Shokunin Sakami, Mugoyi en Cascara cakes. Exclusief te bemachtigen bij Siro Indulgence: Be the first to fall in love.
Lees verderGeen poespas
Volledig Indulgence, geen poespas! Wie is er niet opgegroeid met de klassieke Oma cake of de Tulband cake? Deze zijn ook favoriet bij Annabel, een inspiratiebron voor Siro Indulgence. Annabel geeft weinig om de complexe, rijkgevulde Siro taarten en echt heel erg, ze wil alleen maar bundt cakes! Zij is vast niet de enige met deze preferentie, de Siro connaisseur is divers in voorkeur en smaak. Vanwege die trouwe liefde voor klassieke, no-nonsense cakes heb ik me verdiept in de wereld van de tulbanden. Weet je wat ik heb ontdekt?
Lees verderVoorlopers van de bruidstaarten
De onderscheidende Flamingo en De Zwaan heb ik gekozen als bannerafbeelding op de Siro Indulgence website omdat zij typisch Siro zijn: anders, verrassend en luxe. Beide taarten zijn voorlopers op de bruidstaarten. Zie je ze al schitteren? Op een chic taartplateau? Omringd door een selecte groep familie en vrienden op je exclusieve bruiloft of party? De Zwaan en de Flamingo zijn heuse showstoppers!
Lees verder