Toegevoegde waarde
Because we love high-end and the quality ingredients guarantee indulgence! Het antwoord op onze Why en onze Toegevoegde Waarde. Er bestaan heel veel patisserie bedrijven waarbij de één nog lekkerder of mooier is dan de volgende. De vraag die me continu bezighoudt is deze: Wat is voor de hedendaagse taartliefhebber de toegevoegde waarde van Siro Indulgence? Wat maakt Siro bijzonder? Het antwoord op dit vraagstuk zit verscholen in mijn ontdekkingsreis naar de sparkle.
Amerikaanse invloeden
Mijn inspiratie haalde ik, toen ik begon met professioneel banket maken, vooral uit Pinterest-posts en Youtube filmpjes. Met deze bronnen als basis maakte ik mezelf de typisch Amerikaanse technieken eigen. Deze American touch vertaalde zich in botercrèmes, overdadig gevulde cupcakes, gestapelde taarten en fruitvullingen met daarin zo’n beetje al het fruit dat ik kon bedenken. Ik leerde de musthaves zoals cheesecakes, red velvets en chocoladetaarten echt begrijpen. Met dat begrip kwam evenredig het respect en de waardering voor de ingrediënten.
In de Amerikaanse patisserie wereld wordt niets als normaal benaderd en dat buitengewone proefde ik in het gebak. Wanneer je, net als ik, bent grootgebracht met chocoladetaart gemaakt uit boter, eieren, bloem en cacaopoeder, dan weet je niet wat je overkomt als je een chocoladetaart proeft die is bereid met roomboter, eieren, bloem, cacaopoeder, olie, karnemelk en zure room. Ironisch genoeg hebben de Amerikanen mij geleerd over Callebaut en Dutch processed Cacao. En dat terwijl ik de Nederlander ben😉. De denkwijze waarbij ik mezelf steeds afvraag wat beter, anders, smaakvoller of gezonder kan vormt de fundering voor mijn benadering van patisserie.
Al snel bande ik de Buttercrème van mijn ingrediëntenlijst. Deze variant van opgeklopte boter en poedersuiker rijmt in mijn hoofd niet met hoogwaardige patisserie en ik ontwikkelde mijn eigen botercrème met roomboter, roomkaas, poedersuiker en gesmolten witte chocolade. Hier kon ik prima mee leven tot ik banketbakkersroom ontdekte. Die Franse touch en die heerlijke verfijnde smaak *loopt water in de mond*, er ging een wereld voor mij open.
Luchtig versus machtig
Vanaf het moment dat ik besloten heb om de sprong in het diepe met Siro te wagen ontstond er een innerlijke onrust. Omdat ik voelde dat de basispatisserie en, ondanks mijn verfijning, machtige cakes en Buttercrèmes niet goed genoeg zouden zijn om de Europese markt te kunnen veroveren, verdiepte ik me in de Franse benaderingswijze. Franse Patisserie kan naar mijn mening met twee woorden worden getypeerd; Luchtig en Verfijnd. Niet voor niets zijn zij ‘Meesters in de Patisserie’. De toegevoegde waarde van Siro Indulgence is geboren. ‘Een brug slaan tussen luchtig en machtig’. Mijn missie: de perfecte customized sponscake creëren voor de echte Siro connaisseur. Dit betekent: een luchtige spons met body, niet al te zoet zodat het fruit en de chocoladevullingen in harmonie kunnen zijn. Een basis spons bestaat uit vier ingrediënten; eieren, bloem, suiker en soms boter en melk. Een spons maken met een redvelvet recept zonder één van de tien ingrediënten weg te laten is de kunst van Siro. Dit noem ik ‘Best of Both worlds’. Alle smaak die je mag verwachten in een luchtige cake met body. Een cake die bovendien, zonder enig conserveringsmiddel dagenlang vers blijft.
Roomvulling
De uitdaging om de perfecte cake te maken is overwonnen. Nu de botercrème, die een stuk lastiger blijkt. Amerikaanse cakes staan bekend om de perfecte finishing. Als je boter op hoge stand klopt met poedersuiker dan krijg je een mooi en smeerbaar product waarmee je de mooiste vormen kunt spuiten. Bovendien biedt dit stevigheid aan een stapeltaart. Ondanks deze schoonheidsvoordelen ben ik gaan experimenteren met andere roomvullingen. Monchou, mascarpone en slagroom zijn mijn trouwe ‘partners in créme’ geworden. Deze drie eenheid is luchtig, behoudt gekoeld een mooie, stevige body en is boven alles bijzonder smaakvol. Precies daarom gaat het bij Siro. Alleen het beste is goed genoeg. Dit is het credo van Siro Indulgence.
Siro design
Het designpatroon van Siro is je wellicht niet ontgaan. Ook ons oog is lustig. Siro taart heeft drie doelen voor ogen:
- Alledaagse momenten omtoveren tot een memorabel momentum
- Speciale gelegenheden complementeren
- De sfeer op jouw eettafel tot ongekende hoogten brengen
Alle designs komen recht uit mijn hart en daar ben ik trots op. De flamingo, De Zwaan, Zomers Fris, The Black Forest en de Ferrero’s zijn signature creaties en laten in één oogopslag zien waar we voor staan.
Het antwoord op onze Why en onze Toegevoegde Waarde? Because we love high-end and the quality ingredients that guarantee indulgence
Recente blog berichten
Bekijk allesToegevoegde waarde
Because we love high-end and the quality ingredients guarantee indulgence! Het antwoord op onze Why en onze Toegevoegde Waarde. Er bestaan heel veel patisserie bedrijven waarbij de één nog lekkerder of mooier is dan de volgende. De vraag die me continu bezighoudt is deze: Wat is voor de hedendaagse taartliefhebber de toegevoegde waarde van Siro Indulgence? Wat maakt Siro bijzonder? Het antwoord op dit vraagstuk zit verscholen in mijn ontdekkingsreis naar de sparkle.
Lees verderShokunin Coffee Taarten
Met trots presenteer ik je Shokunin Sakami, Mugoyi en Cascara cakes. Exclusief te bemachtigen bij Siro Indulgence: Be the first to fall in love.
Lees verderGeen poespas
Volledig Indulgence, geen poespas! Wie is er niet opgegroeid met de klassieke Oma cake of de Tulband cake? Deze zijn ook favoriet bij Annabel, een inspiratiebron voor Siro Indulgence. Annabel geeft weinig om de complexe, rijkgevulde Siro taarten en echt heel erg, ze wil alleen maar bundt cakes! Zij is vast niet de enige met deze preferentie, de Siro connaisseur is divers in voorkeur en smaak. Vanwege die trouwe liefde voor klassieke, no-nonsense cakes heb ik me verdiept in de wereld van de tulbanden. Weet je wat ik heb ontdekt?
Lees verderVoorlopers van de bruidstaarten
De onderscheidende Flamingo en De Zwaan heb ik gekozen als bannerafbeelding op de Siro Indulgence website omdat zij typisch Siro zijn: anders, verrassend en luxe. Beide taarten zijn voorlopers op de bruidstaarten. Zie je ze al schitteren? Op een chic taartplateau? Omringd door een selecte groep familie en vrienden op je exclusieve bruiloft of party? De Zwaan en de Flamingo zijn heuse showstoppers!
Lees verder